Investeren in isolatiemateriaal verdient zichzelf snel terug

//Investeren in isolatiemateriaal verdient zichzelf snel terug

Investeren in isolatiemateriaal verdient zichzelf snel terug

Je klaagt over de hoogte van de energierekening en dat je daardoor amper rond komt, maar investeert toch in isolatiemateriaal. Het klinkt vreemd, maar toch is investeren in isolatiemateriaal het beste wat je kunt doen. Door die investering breng je de energierekening structureel naar beneden en bespaar je fors.

Warmte verdwijnt vaak zo door de muren weer naar buiten

Het is een simpel verhaal. In veel gevallen blijken huizen niet goed geïsoleerd. Daardoor waait de warmte zonder enige moeite naar buiten. Je blijft op die manier maar stoken terwijl het nooit echt warm wordt in je woning. Wil je echt besparen op je energierekening, dan begint dat met het isoleren van de spouwmuur. Doe je dat, dan is al sprake van een significant lagere nota. Dat betekent dus dat de investering in isolatiemateriaal snel terugverdiend is. Door het aanbrengen van spouwmuurisolatie geef jij je huis als het ware een extra beschermlaagje. 

Isolatie van de spouwmuur verlaagt de energierekening

De warmte kan nu veel moeilijker via de muren uit je huis verdwijnen en kou komt er maar moeilijk in. Daarmee heb je de eerste strijd tegen de hoge energierekening gewonnen. Het isoleren van de spouwmuur – het gedeelte tussen de binnen- en de buitenmuur- zorgt er bovendien voor dat het eerder warm in je woning wordt en het ook langer warm blijft. Ook schimmels en vocht krijgen door de isolatie minder kans zich tussen en op de muur te nestelen.

Welke isolatiemateriaal kies jij?

Nu alleen nog even het juiste isolatiemateriaal kiezen. Heb je een smalle spouwmuur, dan kies je eigenlijk altijd voor EPS parels. Hoe smal de muur ook is, EPS parels zorgen altijd voor perfecte isolatie en de parels kunnen dezelfde isolatiewaarden overleggen als bijvoorbeeld Knauf Supafil. Kies je voor glaswol, ook een prima product om te isoleren, dan kun je alleen maar uit de voeten met de bredere spouwmuur.

Knauf Supafil ook vanwege de prijs erg populair

Ook Enverifoam is een uitstekend product voor de isolatie van de spouwmuur. Dit materiaal heeft veel goede eigenschappen. Zo staat het steeds voor een naadloze isolatie, is sprake van een dampopen product dat bovendien brandveilig en vochtafstotend is. Het meest populaire product is het niet. Die eer is weggelegd voor Knauf Supafil. Dat komt voor een deel door de aantrekkelijke prijs, maar ook door de uitstekende isolerende eigenschappen. Het product behoort tot brandklasse A1, is vochtafstotend en weet ook geluid prima te isoleren.

Een comfortabeler huis

Het is afhankelijk van de situatie welke van de drie producten het best bij jou past. Zeker is dat ze allemaal op uitstekende wijze isoleren en dat je op die manier in elk geval zorgt voor een meer comfortabel huis en een lagere energierekening. 

Wacht geen dag langer

Je weet nu dus wat je te doen staat als je echt wilt besparen en je huis meer comfort wil bieden. Het is een eerste, maar wel een grote stap om de woonlasten structureel naar beneden te brengen. Wacht daar geen dag langer mee. 

2021-08-09T13:44:07+02:00