Een jongensfiets kopen?

Ben je op zoek naar een goedkope jongensfiets? Op Kinderfietsen.com hebben wij goedkope jongensfietsen van een goede kwaliteit. Als je vandaag een fiets voor je zoon besteld dan heb je deze morgen al in huis.

Jongensfiets kopen

Wil jij een jongensfiets kopen? Een stoere, degelijke jongensfiets koop je tegenwoordig voordelig online. Al onze jongensfietsen hebben wij op voorraad, dus vandaag voor 12 uur besteld is morgen al in huis! Als je een jongensfiets gaat kopen bij Kinderfietsen.com dan koop je een fiets van hoge kwaliteit. Bovendien hebben wij jongensfietsen welke helemaal van deze tijd zijn.

Eenvoudig een jongensfiets kopen

Via onze website kun je eenvoudig een jongensfiets of meisjesfiets kopen. Deze fietsen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, maten en prijzen. Uiteraard wil jij de goedkoopste en beste kinderfiets hebben voor jouw zoon, die het liefste nog vandaag in huis is. Nou vandaag gaat niet lukken, maar binnen 24 uur kun jij een super mooie fiets voor je zoon in huis hebben.

Stoere jongensfiets kopen

Een stoere jongensfiets voor jouw peuter of kleuter. Bij de kleine maten fietsjes zitten er ook zijwielen bij. Zo kan jouw zoon op een veilige manier leren fietsen. Vanaf 18 inch zitten de zijwielen er niet meer bij. De meeste kinderen kunnen dan zonder zijwielen fietsen.

Welke maten jongensfietsen zijn er?

Als een kind de leeftijd van 3 jaar bereikt is het toe aan zijn eerste kinderfiets. Afhankelijk van zijn lengte zal dit een 10 of 12 inch fiets zijn. Een 12 inch fiets heeft iets grotere wielen en een hoger frame dan een 10 inch fiets. En omdat niet elke peuter even groot is, moet je goed meten hoe groot jouw zoon is. Een 10 inch fietsje is geschikt voor jongens van 3 tot 4 jaar oud. En een 12 inch fietsje voor jongens van 3 tot 4,5 jaar. Zodra jouw zoon deze maat fiets ontgroeid is moet je een stapje verder.

Een grotere jongensfiets

Er bestaan fietsen met een wielmaat van 14 inch. Dit is echter wel een tussenmaat. Voor kinderen van 3,5 tot 5 jaar. Deze maat kun je eventueel overslaan door de 12 inch te verstellen. Het zadel en stuur zijn hoger te zetten waardoor de fiets langer mee kan. Hierdoor zou je ook meteen door kunnen naar een 16 inch fiets van 4 tot 6 jaar. Ook 18 inch is een tussenmaat net als de 14 inch. Sommige mensen vinden het fijn om toch een fiets te hebben in deze tussenmaat. Deze maat fiets is geschikt voor kinderen van 4 tot 7 jaar. Dit ligt ook heel erg aan de lengte van het kind.


Er zijn jongens met lange benen die al vroeg aan een grotere fiets toe zijn of jongens met korte benen en een lang bovenlijf die juist erg lang met een klein fietsje doen. Als je kind in de leeftijd van 6 tot 8 jaar zit kan hij fietsen op een 20 inch kinderfiets. Doordat de wielen groter zijn gaat deze fiets ook sneller. Je zoon hoeft niet meer zo snel rond met de benen om dezelfde afstand af te leggen. Na de 20 inch gaat de wissel niet meer zo snel omdat kinderen dan niet meer zo snel groeien.

24, 26 en 28 inch jongensfiets

Hierna zijn er nog 3 maten fietsen. 24 inch voor de leeftijd van 8 tot 10 jaar, 26 inch voor de leeftijd van 9-12 jaar en als laatste de volwassen fiets met een wielmaat van 28 inch vanaf 12 jaar. Dit is de grootste maat fiets die er bestaat. Met deze fiets kunnen ze de rest van de tijd doen. Het is belangrijk om de juiste maat fiets te bestellen voor jouw kind. Bij de fietsen op de pagina staan naast de leeftijden ook de maten van de fiets vermeld en de binnenbeenlengte die erbij hoort. Zo kun je eenvoudig opmeten welke maat fiets voor jouw zoon geschikt is. Je zoon moet wel met zijn voeten bij de grond kunnen, in geval van nood. Zo kan hij sneller een noodstop maken en zichzelf opvangen. Ook het leren fietsen gaat makkelijker als ze met de voeten bij de grond kunnen.

Een jongensfiets voor iedere leeftijd en lengte

Wij hebben een ruim aanbod jongensfietsen in verschillende maten.

Heb je vragen over de juiste maat fiets voor jouw kind, aarzel dan niet om ons om advies te vragen, wij adviseren je graag over de juiste keuze.

Jongensfietsen in allerlei kleuren

Jouw zoon wil natuurlijk de mooiste fiets die er bestaat. Hoe geweldig is het om te leren fietsen op een fiets van jouw favoriete televisieserie of stripheld. De kleine fietsjes van 10 en 12 inch worden gemaakt met een stoer uiterlijk van bijvoorbeeld Spiderman, Cars, Paw Patrol of Blaze. Zo wordt leren fietsen echt leuk. Deze fietsen worden geleverd met zijwieltjes. Er zijn ook fietsjes te koop zonder een tekenfilmfiguur, maar gewoon in een mooie felle kleur.

Waar jouw zoon ook van houdt, er zal altijd iets moois tussen zitten. De fietsjes van 18 inch zijn verkrijgbaar in een stoerder uiterlijk.

Crossfiets
Doordat de fiets een neutrale uitstraling heeft zal deze lang mooi gevonden worden door je zoon. Hierbij worden meestal ook geen zijwielen meer geleverd omdat de meeste kinderen op deze leeftijd zonder zijwielen kunnen fietsen. De fietsen van 16 inch zijn zowel in tekenfilm figuren als in mooie neutrale kleuren verkrijgbaar. Mooie felle kleuren voor stoere jongens.

Ook hebben sommige fietsen het uiterlijk van een stoere crossfiets. Super stoer toch dat jouw kleine jongen op een crossfiets kan rondscheuren. Zo wordt fietsen nog leuker. Geen saaie fietstochten met papa en mama, maar lekker door de straat crossen met zijn vriendjes.

Even snel een fietsje monteren

De meeste fietsen zijn voor 95% afgemonteerd. Vaak is het alleen nog even een kwestie van zadel en stuur op de juiste hoogte instellen. Maar sommige fietsen hebben nog iets meer montage nodig en sommige fietsen zijn helemaal afgemonteerd. De laatste montage handelingen zijn allemaal super eenvoudig. Er zit een duidelijke instructie bij. Zodra de fiets geleverd wordt is deze bijna meteen rijklaar. Dat is wel zo fijn. Je zoon kan er zo mee wegrijden. Een handige papa of mama heeft dat zo voor elkaar.

Ruilen geen probleem

Stel dat je zoon altijd een grote fan van de tekenfilm serie Paw Patrol is geweest. Jij koopt een fietsje van dit merk om je zoon te verrassen. Maar in plaats van een blij gezicht zie je een sip gezichtje als hij zijn nieuwe fiets heeft gezien. Hij blijkt ineens Paw Patrol helemaal niet meer leuk te vinden, maar wil liever een fiets van Cars. Dit is geen probleem.

14 dagen
Het fietsje mag binnen 14 dagen gewoon omgeruild worden voor een andere fiets. Zo is je zoon weer helemaal tevreden en wil hij maar al te graag fietsen op zijn nieuwe fiets. Het kan ook zijn dat je verkeerd gemeten hebt of je zoon ineens een groeispurt heeft gemaakt, waardoor je dacht dat je zoon een 10 inch fiets moest maar toch op een 12 inch blijkt te passen. Ook dan kun je de fiets gewoon omruilen voor een maatje groter.

Of je dacht dat je zoon een 12 inch nodig had omdat die bij een vriendje er een keer opgezeten had, maar het frame en zadel van deze fiets blijken veel hoger te zijn dan de fiets van het vriendje. Wat de reden ook is. Je hebt bij ons een bedenktijd van 14 dagen of je de fiets van je keuze wil houden of niet.

Jongensfiets kopen op het internet

Jongensfietsen zijn eenvoudig te koop op het internet. Doordat je een fiets online koopt in plaats van in een fysieke winkel kun je veel goedkoper een fiets kopen. Dit doet niets ten onder van de kwaliteit, maar er zijn minder mensen nodig om jou aan een fiets te helpen. Hierdoor bespaar je kosten. Veel mensen zijn bang om een verkeerde online fiets te kopen, maar bij alle fietsen staan de maten vermeld van de binnenbeenlengte. Het enige wat je dus hoeft te doen is de binnenbeenlengte op te meten en kijken of het overeenkomt met de maat van de fiets. Zo weet je precies of je de juiste maat fiets koopt of niet. Ruilen is dan bijna nooit nodig.

Ook zijn zadels en sturen aan te passen in hoogte, dus als de jongensfiets te klein is kan je het zadel en stuur hoger zetten, bij een fiets die te groot is zal dit niet werken omdat de maat fiets gemeten is vanuit de laagste stand, het zadel en stuur kunnen dus niet lager dan die stand. Online bieden winkels vaak kinderfietsen tegen super scherpe prijzen aan. Daar kunnen de fysieke fietsenwinkels niet altijd tegenop.

Veilig fietsen

Alle jongensfietsen zijn gemaakt van uitstekende materialen, waardoor de fietsen van goede kwaliteit zijn. Ze kunnen tegen een stootje waardoor je kind op een veilige fiets zal zitten. Om echt veilig te kunnen fietsen moet het zadel zo zijn afgesteld dat de voeten goed bij de grond kunnen komen. Het liefst koop je er een fietshelm bij zodat jouw kind goed beschermt leert fietsen. Zeker voor kinderen die wat wilder zijn en graag halsbrekende toeren uithalen is extra bescherming nodig. Het dragen van een fietshelm is echter niet verplicht. Het is wel heel belangrijk dat je een fiets niet op de groei koopt. Een fiets moet goed passen, niet te groot en niet te klein.Het zadel en stuur zijn vaak wel te verstellen, maar op de laagste stand moet het kind zijn voeten bij de grond kunnen houden en niet zijn knieën tegen het stuur krijgen, anders is de fiets te groot of te klein en wordt fietsen gevaarlijk. Let goed op dat de fietsen van je kind goede reflectoren hebben, waardoor kinderen goed zichtbaar zijn. Ook een optie is je kind een reflecterend hesje aan te doen met fietsen. Zeker in de donkere winterdagen zijn kinderen moeilijk te zien. Ze maken onverwachte bewegingen op de weg en ze zijn klein. Op deze manier verbeter je de veiligheid en zichtbaarheid van je kind en zijn fiets.

Het gebruik van de handrem bij kinderfietsen

Vaak zie je bij hele kleine fietsjes naast een voetrem ook een handrem zitten. Deze handrem werkt als een echte rem, maar wordt in de praktijk door de kinderen niet gebruikt. De kleinere fietsen hebben allemaal een voetrem. Je kind kan dus remmen door achteruit te trappen. Pas bij de hele grote fietsen, waar ook versnellingen op zitten, zijn voetremmen vervangen voor handremmen.

Het is belangrijk dat kinderen goed, snel en veilig leren remmen. Zo kunnen ongelukken voorkomen worden. Omdat kinderen het al moeilijk genoeg hebben met het vasthouden van het stuur is het vrij lastig om een handrem er naast te moeten gebruiken. Daarom zijn de voetremmen wel zo veilig. Het is ook belangrijk dat kinderen niet in de war raken door alle mogelijkheden van het remmen. Kies daarom voor één soort rem. De voetrem is de veiligste.

Twee jaar garantie op het frame en gratis verzending

Wanneer je een jongensfiets koopt bij Kinderfietsen.com dan kies je niet alleen voor een degelijk product dat lang mee gaat, je kiest ook voor zekerheid. Wij leveren goedkope jongensfietsen met twee jaar garantie op het frame. Mocht er in die periode iets misgaan met het frame dan weet je dat je kunt terugvallen op deze verzekering. Daarnaast worden onze fietsen gratis afgeleverd in Nederland en België, dit geldt voor alle bestelde jongensfietsen vanaf €50,-. Wil je dat jouw stoere jongen veilig de straat op gaat en beschermd is tegen hoofdletsel bij een eventuele val, bestel dan ook meteen een stoere fietshelm mee, ook deze vindt je in onze webwinkel.

Een jongensfiets binnen 24 uur in huis

Wanneer je een mooie en goedkope jongensfiets zoekt, dan wil je deze natuurlijk ook snel in huis hebben. Dat kan bij Kinderfietsen.com. Alle bestellingen worden binnen 24 uur bij jou thuis afgeleverd. Verras jouw zoon of kleinzoon met een geweldige nieuwe jongensfiets voor zijn verjaardag, Sinterklaas, kerst of voor een mooi overgangsrapport. De verrassing zal zeker worden gewaardeerd.