Een meisjesfiets kopen?

Een goede en betaalbare meisjesfiets kopen? Wij verkopen kwalitatieve meisjesfietsen in alle maten tegen een lage prijs.

Lees verder

Meisjesfiets kopen

Een meisjesfiets kopen doe je tegenwoordig online. Je bespaart zo enkele tientallen euro’s en je koopt een meisjesfiets van hoge kwaliteit. Bovendien worden de fietsen gratis thuis bezorgd. En met de handige maattabel is het kopen van een meisjesfiets kinderspel. Al onze fietsen hebben wij op voorraad dus zodra jij jouw keuze hebt gemaakt gaan wij voor je aan de slag om de fiets zo snel mogelijk bij jou thuis te krijgen. Als je een meisjesfiets gaat kopen dan is Kinderfietsen.com voor jou het juiste adres!

Hippe meisjesfietsen

Vanaf een jaar of 3 kunnen kinderen leren fietsen op een gewone fiets. Regelmatig moet je een grotere fiets zoeken omdat kinderen hun oude fiets ontgroeid zijn. Gelukkig kun je bij ons online voordelige nieuwe meisjesfietsen vinden. Naarmate de fietsen groter worden zullen de kleuren ook anders worden. Grote meiden willen tenslotte geen prinsessenfiets meer. Het aanbod zal altijd afgestemd zijn op de leeftijd.
De mooiste meisjesfietsen koopt u natuurlijk bij kinderfietsen.com. We hebben een ruim assortiment goedkope meisjesfietsen en jongensfietsen voor iedere leeftijd.

De juiste maat meisjesfiets

De maat van de fiets wordt bepaald door de banden, in inches aangegeven. Hoe groter de fietsmaat, hoe groter de banden zijn. Deze komen ongeveer overeen met de kledingmaat van een kind. Bij de maat van de fiets staat ook een leeftijd aangegeven. Maar de beste keuze wordt gemaakt door je kind even op te meten. Het gaat hierbij vooral om de binnenbeen lengte. Deze staat ook aangegeven bij de maat fiets. Een kind begint met fietsen als hij of zij een jaar of 3 is.

Afhankelijk van de kledingmaat en lengte van het kind kun je dan een 10 inch of 12 inch fietsje kopen. Die zijn geschikt tot het kind 4 tot 4,5 jaar oud is. Hierna komt de wielmaat van 14 inch. Dit is echter een tussenmaat en wordt niet door iedereen gebruikt. Deze tussenmaat kan dan net wat eerder gebruikt worden dan de 16 inch die van ongeveer 4 tot 6 jaar gebruikt wordt. 

Een tussenmaat kan handig zijn omdat ze zo net een slag grotere wielen hebben.

Hierdoor hoeft een kind minder vaak te trappen en kunnen ze sneller fietsen, zonder moe te worden. Voor de grotere maat fiets zullen ze dan langer moeten wachten. De 14 inch meisjesfiets kan bijvoorbeeld al tussen de 3,5 en 5 jaar oud gebruikt worden. Een tussenmaat fiets wordt maar kort gebruikt, daarom wachten veel ouders liever tot hun kind op een maat groter kan fietsen. 


Kinderfietsen.com heeft een goedkope meisjesfiets voor iedere leeftijd. Ons assortiment bestaat uit de volgende fietsen, en per maat zijn er uiteraard verschillende modellen verkrijgbaar:

Zo ziet u dat wij voor iedere leeftijd een goede en natuurlijk ook mooie meisjesfiets in ons assortiment hebben. Het is belangrijk om bij de aankoop de juiste maat te kiezen, zodat uw dochter of kleindochter veilig kan fietsen zonder ongelukken. Wilt u helemaal op safe spelen, bestel dan een stoere en deugdelijke fietshelm mee, deze vindt u eveneens in onze webwinkel.

Op naar een grotere maat


Na de 16 inch is er weer een tussenmaat fiets, namelijk de 18 inch. Die wordt gebruikt door kinderen tussen de 4 en 7 jaar. Hierna komen de grotere fietsen van 20 tot en met 28 inch. 20 inch wordt gebruikt door meisjes van ongeveer 6 tot 8 jaar. 24 inch van 8 tot 10 jaar en 26 inch van 9 tot 12 jaar. Dit is al een echte grote fiets. Als laatste fiets maat komt de 28 inch. Dit is een volwassen maat die vanaf een jaar of 12 door meisjes kan worden gebruikt. Nogmaals, ga niet van de leeftijd van het kind uit als je een meisjesfiets koopt, dit is slechts een indicatie. De beste koop kan gedaan worden door het binnenbeen op te meten. Hierdoor ben je verzekerd van de juiste maat fiets. Een kind moet niet met zijn of haar knieën tegen het stuur komen, dan is de fiets namelijk te klein. Maar een fiets op de groei kopen heeft ook geen zin. Hoewel het stuur en zadel vaak te verstellen zijn, moet een kind wel met zijn of haar voeten bij de grond kunnen komen. Hierdoor is het kind in staat om zichzelf op te vangen bij een noodstop.

Welke kleuren meisjesfietsen zijn er?

De 10 inch fietsjes zijn voorzien van een duwstang, waarmee je jouw kind kunt helpen bij het leren fietsen en trappen. Bij 12 inch is dit niet meer het geval. Er zijn uiteraard neutrale kleuren en motieven te verkrijgen, maar er zijn ook fietsen van favoriete kinderseries, zoals Frozen, Minni Mouse en de welbekende prinsessen. Maar ook met vrolijke bloemenmotieven. Ook voor de stoere meiden die geen fan zijn van prinsessen is er een geschikte fiets. Niet alleen roze, maar ook blauw, wit of zwart. Vanaf 16 inch worden de fietsen een stuk neutraler. Tenslotte wil je dochter straks wellicht geen fiets hebben met allerlei motieven. Het zijn allemaal hippe en moderne fietsen waar je graag op gezien wil worden. Leren fietsen zal geen probleem zijn op zo’n mooie fiets. Je dochter zal staan te trappelen om te beginnen. Er zijn mooie meisjesfietsen te koop met grappige franjes aan de uiteinden van het stuur. Wij leveren fietsen van goede merken zoals onder andere Volare, Yipee, Kanzone en Lief.

Veilig fietsen is belangrijk

Met veilig fietsen bedoelen we niet alleen dat je kind een degelijke fiets moet hebben van goede kwaliteit die niet stuk is, maar ook dat deze de juiste maat heeft en voorzien is van de juiste accessoires. Neem nu bijvoorbeeld een fietshelm. Deze zijn in Nederland niet verplicht. De meningen zijn er zelfs over verdeeld of deze wel echt veilig zouden zijn. Uiteindelijk bepaal jij zelf of je kind een helm moet dragen op de fiets.

Kinderfiets helm
Wil je graag wel zo’n helm voor je dochter aanschaffen? Voor je dochter zijn er mooie helmen te koop in allerlei kleuren en motieven. Belangrijk om te weten is dat de meeste ongelukken gebeuren vanuit stilstand. Bijvoorbeeld als kinderen stilstaan op de stoep en omvallen. Ook fietsen kinderen in het begin nog niet zo stabiel, waardoor ze vaak slingeren. Hierdoor kunnen ze zo de berm in fietsen of tegen de stoeprand aanfietsen en vallen. Verlichting van de fiets

Een ander belangrijk aspect is de verlichting. Op de kleine maten fietsjes zit geen lamp. Dat komt doordat kleine kinderen doorgaans niet alleen fietsen, en zeker niet alleen in het donker. Omdat zij naast hun ouders fietsen zijn reflectoren voldoende om zichtbaar te zijn. Let goed op bij het kopen van de kinderfiets dat deze aanwezig zijn.

Grotere kinderfietsen
Bij de grotere maat fietsen zullen er voor- en achterlichten op de meisjesfiets zitten. Indien je het te weinig vind kun je altijd zelf een los fietslampje kopen en deze bijvoorbeeld aan de bagagedrager maken. Wat ook werkt is je kind een reflecterend veiligheidsvestje aandoen met fietsen. Zo weet je zeker dat je dochter veilig over straat kan en goed zichtbaar is. Ook een vlag is een goed idee om op de kleine fietsjes te maken. Zo’n vlag is extra hoog, waardoor het de zichtbaarheid verhoogd. Kinderen vinden het vaak ook leuk om te fietsen met een mooie vlag aan de fiets. Deze vlaggen zijn niet duur en gemakkelijk te verkrijgen. Het fietsslot voor een meisjesfiets

Voort is het belangrijk om een fiets te kopen met een goed slot. Standaard zit er geen slot op de kleine kinderfietsjes. Het beste is om een kettingslot te halen waarmee je de fiets aan een paal kan vastmaken bij het op slot zetten. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat de fiets niet gestolen kan worden. Als je een normaal slot op een klein fietsje zet heeft dit weinig zin omdat fietsendieven deze gewoon op kunnen tillen en mee kunnen nemen. Grotere fietsen zijn een stuk zwaarder en daardoor geschikter om zo op slot te zetten. Een extra fietsslot om je fiets mee vast te zetten aan een paal is echter geen overbodige luxe en wordt van harte aangeraden.Een goede rem

Sommige kleine kinderfietsjes hebben naast een voetrem ook een handrem. Hierdoor kan je kind kiezen hoe ze wil remmen. Het meest gebruikt is de voetrem. Deze wordt ook aangeraden om te gebruiken. Een kind kan in de war raken als het beide remmethoden kan gebruiken. Hierdoor kunnen er sneller ongelukken gebeuren. Kies er dus voor om in eerste instantie maar één soort rem te gebruiken. Pas als kinderen oud genoeg zijn om op een grote fiets met versnellingen te kunnen fietsen zal de terugtraprem niet meer gebruikt worden en kun je overschakelen op een handrem. Dit overschakelen is wel even wennen.


Fietsbel

Zorg ook dat er altijd een mooie fietsbel op de meisjesfiets zit. Niet alleen is dit leuk voor je dochter omdat het geluid maakt, bovenal is dit veilig. Je dochter kan bellen als er gevaar is en duidelijk maken dat ze aanwezig is. Ook zijn de fietsbellen in allerlei kleuren en prints verkrijgbaar. Een bel van Frozen, Prinsessen of welk televisie programma je dochter ook maar leuk vindt. Of gewoon een knalroze bel. Wij hebben dergelijke fietsbellen in ons assortiment.

Wel of geen zijwielen

Er zijn veel kinderen die al van jongs af aan op een loopfiets rond rijden. Hierdoor hebben zij een sterke balans ontwikkeld. Dit maakt het leren fietsen ook gemakkelijker. Soms hebben deze kinderen helemaal geen zijwielen nodig. Alle fietsen tot en met 16 inch kunnen met zijwielen worden verkocht. Vanaf 18 inch worden deze er niet standaard bijgeleverd. Men gaat er vanuit dat het kind dan zonder zijwielen kan fietsen. Kinderen die niet op een loopfiets hebben gezeten kunnen pas goed leren fietsen als zij hun evenwicht kunnen bewaren, dit verschilt per kind, maar de meeste kinderen kunnen dit rond hun 5e levensjaar wel. Zijwielen zijn gemakkelijk zelf te monteren en te demonteren. Dus je kan zelf bepalen wanneer je de zijwielen wel of niet gebruikt. Wist je dat het met zijwielen eigenlijk veel lastiger is om een steile bult af te fietsen. Omdat het kind zelf nog geen evenwicht heeft maar gebruikt maakt van de steun van de zijwielen kan de fiets gemakkelijker omkiepen tijdens het fietsen van de helling af. Pas hiermee dus op als je kind gaat leren fietsen.

Snel een prachtig cadeau in huis

Als je een meisjesfiets koopt voor je dochter kan je deze binnen 48 uur al in huis hebben. Als je voor 12 uur ‘s middags een bestelling plaatst heb je jouw bestelling de volgende dag al in huis, na de middag bestellen betekent een dag langer wachten. Ook als je in het weekend of op een feestdag bestelt kan het iets langer duren, maar vaak heb je de fiets dan binnen 48 uur wel in huis. Hoe fijn is dat als je een meisjesfiets cadeau wil geven en deze is er al snel. Voor welke gelegenheid je de meisjesfiets ook geeft, je dochter zal geweldig verrast zijn met haar nieuwe fiets. Krijgt ze een prinsessen fiets of is ze een echte fan van Anna en Elsa van de Frozen film? Op een fiets van haar favoriete serie of tekenfiguur zal ze nog beter leren fietsen.

Door je kind goed op te meten weet je precies welke maat fiets je het beste kan bestellen. Mocht er nu onverhoopt toch iets verkeerd gegaan zijn met de fiets, waardoor je toch een andere wil hebben, is ruilen geen probleem. Misschien heb je een meetfout gemaakt, of zijn er recente ontwikkelingen op de televisie geweest waardoor er ineens een andere lievelingsserie is. Binnen 14 dagen kun je zonder problemen je aankoop ruilen. Naast een snelle levering bieden wij ook kwalitatief goede fietsen, die tegen een stootje kunnen en tegen een mooie scherpe prijs. Bij bestellingen boven de 50 euro bezorgen wij helemaal gratis. Wij bezorgen zowel in Nederland als in België.

Pop mee achterop?

Wist je dat sommige fietsjes een poppen zitje achterop de meisjesfiets hebben. Zo kan je dochter op pad met haar poppenkindje. Hoe geweldig is het om samen met je dochter te kunnen fietsen? Jij met een kind achterop en zij met haar pop achterop. Je dochter zal het geweldig vinden en nog vaker willen fietsen. Jullie kunnen samen fietstochtjes maken of wandeltochten terwijl zij gaat fietsen. Ook zijn er mandjes verkrijgbaar voor aan de fiets. Hier kun je dan alle spulletjes die de pop nodig heeft in meenemen. Flesje, kleren, eten of andere spullen die de pop of je dochter zelf maar nodig kan hebben. Sommige fietsen hebben een soort bagagedrager aan de voorkant. Hierop kun je zelf een mandje of krat zetten. Zo kan je dochter nog meer van haar favoriete speelgoed meenemen.

Fiets monteren

De meeste fietsen zijn al voor 95% afgemonteerd. Vaak is het slechts een kwestie van zadel en stuur afstellen op de juiste hoogte. Slechts bij enkele fietsjes zal er nog iets meer zelf gemonteerd moeten worden. Hiervoor zijn dan ook duidelijke instructies aanwezig. Ook zijwielen zijn gemakkelijk te monteren en demonteren. Weinig werk voor een goede fiets!

Profiteer van onze gratis verzending

Ben je op zoek naar een betaalbare goedkope kinderfiets dan zit je goed bij kinderfietsen.com. We leveren kwaliteits meisjesfietsen voor de scherpste prijzen en daarnaast profiteer je van gratis verzending voor iedere bestelling vanaf €50,- of meer. Je kunt daarbij uiteraard rekenen op onze uitstekende service. Voor alle fietsen geldt dat er twee jaar garantie wordt gegeven op het frame. De fietsen zijn deugdelijk en kunnen tegen een stootje, dus als jouw kind een beetje zuinig is op haar fiets kan deze mee totdat ze toe is aan een groter model. We leveren de meisjesfiets binnen 48 uur bij jou af, wat zal de kleine meid blij zijn met haar nieuwe fiets!

Bestel nu een mooie meisjesfiets uit ons ruime assortiment

Je vindt de mooiste meisjesfietsen voor iedere leeftijd in ons ruime assortiment. We hebben een schattig fietsje met veilige zijwieltjes maar ook een echte damesfiets voor als de jongedame naar de middelbare school gaat en echt zelf de weg op moet. Nederland is een fietsland en daar leveren wij graag een bijdrage aan met onze degelijke en goedkope meisjesfietsen. Bekijk alle beschikbare modellen, maak een keuze en bestel vandaag nog de meisjesfiets van jouw keuze.