Vier dingen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een kinderfiets

//Vier dingen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een kinderfiets

Vier dingen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een kinderfiets

Cardano kopen kan een goed idee zijn, maar voordat je gaat investeren in deze cryptomunt moet je eerst natuurlijk wel goed onderzoek doen. Dit is ook het geval als je een kinderfiets gaat aanschaffen. Je moet immers niet de eerste de beste fiets kopen voor je zoon of dochter. Wellicht vind je later toch nog een betere optie, wat bij het investeren in crypto bijvoorbeeld de Nano crypto zou kunnen zijn. Er zijn bij het kopen van kinderfietsen dan ook veel zaken waar je rekening mee dient te houden. In dit artikel focussen we op vier voorbeelden hiervan.

Maat

Een fiets heeft de juiste maat als je kind in staat is om de volgende dingen te doen:

  • Ga op het zadel zitten en laat de ballen van beide voeten op de grond rusten.
  • Schrijlings op de bovenste balk met een comfortabele afstand en met beide voeten plat op de grond.
  • Bereik het stuur met een lichte buiging in de armen wanneer je kind op de stoel zit. Als er handremmen zijn, moet je kind deze kunnen vastpakken en voldoende druk kunnen uitoefenen om de fiets te stoppen.

Bekwaamheid en vertrouwen

Kinderen leren gemakkelijker fietsen, hebben meer controle op de fiets en hebben veel meer plezier als ze de baas zijn over de kinderfiets. Bijna elke ouder die we zijn tegengekomen, houdt van het idee om een ​​fiets te kopen waar hun kinderen in opgroeien. Natuurlijk is dit financieel logisch, maar er zijn minpunten: de extra maat, lengte en gewicht zijn behoorlijk ontmoedigend en vaak kan een kind niet echt goed op de fiets rijden of hem veilig besturen. Dit is niet leuk voor je zoon of dochter, maar het kan ook nog eens onveilig zijn. Net als bij Qtum kopen is veiligheid natuurlijk extreem belangrijk bij het kopen van een nieuwe kinderfiets! 

Fietsgewicht

Zou je op een fiets rijden die meer dan de helft van je eigen gewicht weegt? Kun je je voorstellen hoe moeilijk dat zou zijn om de fiets niet alleen vanuit de stationaire positie voort te stuwen, maar ook om bochten of op en neer een stoeprand te manoeuvreren? Waarom zou je verwachten dat je kind hetzelfde doet, vooral als ze het fietsen nog moeten leren? Koop daarom een kinderfiets die niet al te veel kilo weegt. Hierdoor zal het een stuk geschikter zijn voor je zon of dochter.

Levensduur

Hoe lang zal mijn kind op de fiets rijden voordat ze het ontgroeien? Als ouder moet je er zeker van zijn dat de fiets ook lang meegaat. Op dat punt is de meest voorkomende reden waarom kinderen op een normale fiets een maat groter moeten nemen, het gebrek aan beenruimte tussen het zadel en het stuur. Dit dwingt je om het zitje omhoog te zetten en dan verliest je kind de interesse of het vertrouwen in het rijden omdat het zwaartepunt erg hoog ligt en de fiets daardoor nog moeilijker te rijden wordt.

2021-12-14T14:34:36+01:00